Autohuolto ja korjaus

Auton määräaikaishuolto takaa huolettomat kilometrit. Auto kannattaa huoltaa säännöllisesti, jotta vältetään kalliit korjaukset – ja että auto ei jätä tien päälle.

Autohuolto

Minkä merkkisiä autoja huollamme ja korjaamme?

Huollamme ja korjaamme kaikki automerkit iästä riippumatta. Käytämme samoja varaosia kuin autosi valmistajakin – tai tarvittaessa vastaavia osia.

Kuinka usein auto pitää huoltaa?

Määräaikaishuolto tehdään merkin huolto-ohjelman mukaisesti. Pelkkä öljynvaihto ei siis riitä. Huolto-ohjelmaan kuuluu mm. vaihdettavat öljyt, nesteet ja suodattimet, sekä paljon erilaisia tarkastuksia.

Jos autolla ajetaan paljon, se kannattaa huoltaa useammin. Vähemmällä ajolla olevalle autolle riittää määräaikaishuolto kerran vuodessa. Sopivista huoltoväleistä sovimme yhdessä asiakkaan kanssa – kannattaako huoltoaika varata ajan vaiko ajokilometrien perusteella. Vanhemman auton huoltoväliä arvioidaan tapauskohtaisesti.

Myös ajo-olosuhteet tai tiestön kunto vaikuttavat huollon ja korjauksen tarpeeseen. Tyypillisimpiä korjauksia ovat pyörän laakerin vaihto, alustan osien vaihto, jarrut sekä käynnistymiseen, nykimiseen tai liittyvien ongelmien korjaus.

Säännöllinen huolto auttaa välttämään kalliit korjaukset!

Asiakkaamme suosittelevat

Kolarikorjaamo Jii & Jii logo

94% asiakkastamme
suosittelee meitä
(NPS)

Mahdollisimman nopea palvelu

Asiakastyytyväisyys on huippuluokkaa: 94% asiakkaistamme suosittelee meitä.

Hyvän palvelun ja laadukkaan lopputuloksen lisäksi tyytyväisyyteen vaikuttaa se, että auton huollot ja korjaukset valmistuvat nopeasti ja sovitussa aikataulussa.

Tiedämme, että autoa tarvitaan, ja sen seisottaminen huollossa tai korjauksessa harmittaa. Pyrimme siis palvelemaan mahdollisimman hyvin ja nopeasti, jotta asiakkaallemme koituisi mahdollisimman vähän haittaa.

Jakohihnan vaihdot

Jakohihnan tarkistus ja vaihto on erittäin tärkeää. Jakohihna kuluu käytössä, ja se kannattaa vaihtaa tietyin väliajoin – joko ajokilometrien tai ajovuosien perusteella.

Kulunut jakohihna ei useinkaan oireile mitenkään, eikä auton varoitusvalot välttämättä ilmoita viasta ollenkaan. Tarkastamme jakohihnan kunnon määräaikaishuollon yhteydessä ja varaamme tarvittaessa ajan jakohihnan vaihtoon.

Jos et tiedä, missä kunnossa autosi jakohihna on, varaa aika huoltoon: kun jakohihna katkeaa, seurauksena voi olla moottorin hajoaminen – ja moottoriremontti tai uusi moottori maksavat helposti tuhansia euroja. Säännöllisellä huollolla vältät moottorin rikkoutumisen ja rahanmenon.

Varaa aika jakohihnan vaihtoon

Jarruhuolto ja korjaus

Jarrujen on syytä olla kunnossa. Huollamme autosi jarrut ja vaihdamme tarvittaessa jarrupalat, jarrulevyt, jarrunesteet ja muut jarrujen osat.

Auton alustan korjaus

Auton alusta joutuu koetukselle. Korjaamme alustojen ruostevauriot ja rikkoontumiset: helat, nivelet, tukivarret ym. alustan osat.

Varaa aika tai kysy lisää!

Pyöränsuuntaukset

Pyöränsuuntaus eli ohjauskulmien tai aurauskulmien säätö on usein tarpeen. Auton pyörät joutuvat kovaan rasitukseen, sillä autot ovat yhä painavampia. Akselisto saa niin paljon iskuja, että ennen pitkää pyörät eivät enää olekaan oikeassa asennossa.

Jos ratti tärisee ajaessa, auto puoltaa tai renkaat kuluvat oudosti tai epätasaisesti, syynä saattaa olla väärä ohjauskulma. Tarkastamme ohjauskulmat ja suuntaamme pyörät takaisin valmistajan määrittämään asentoon.

Jos ohjauskulmat ovat vinksallaan pitkään, siitä saattaa seurata ongelmia jousituksen ja ohjauksen kanssa. Myös renkaat kuluvat epätasaisesti esimerkiksi sisäsyrjältä, mitä ei aina helposti huomaa.

Kun pyörät on suunnattu oikein, renkaat kuluvat vähemmän. Myös ajoturvallisuus paranee ja polttoaineen kulutus vähenee. Ohjauskulmien tarkistus ja suuntaus siis säästää rahaa. Säädämme ohjauskulmat kustannustehokkaasti nykyaikaisten laitteiden ja ammattilaisen ansiosta.

Varaa aika ohjauskulmien säätöön

Automaattivaihteiston öljynvaihto huuhtelemalla

Automaattivaihteisen auton vaihdelaatikkoa voi ja kannattaa huoltaa. Vaihteistovauriot ovat yleisiä, ja johtuvat usein riittämättömästä tai likaantuneesta vaihteistoöljystä, mikä johtaa vaihteiston toimintahäiriöihin. Vaihteistovaurion merkkejä ovat mm. vaihteiden nykiminen tai jumiutuminen – tai rikkoutuminen kokonaan. Automaattilaatikon uusiminen on kallista, ja sen voi välttää kokonaan säännöllisellä huollolla!

Automaattilaatikon moitteettoman toiminnan varmistamiseksi öljynvaihto kannattaa tehdä 80 000 km välein.

Varaa aika automaattilaatikon öljynvaihtoon, huoltoon tai korjaukseen

Olemme valtuutettu BG-huoltopiste. Katso video BG automaattivaihteiston huollosta:

Valtuutettu BG automaattivaihteiston huoltopiste.
BG automaattivaihteiston huolto

Pakokaasumittaukset

Pakokaasumittauksessa selvitetään auton pakokaasupäästöt, jotka eivät saa ylittää lakisääteisiä rajoja. Pakokaasumittauksen jälkeen saat todistuksen, eikä pakokaasuja tarvitse mitata enää katsastuskonttorilla.

Teemme autokorjaamollamme sekä bensiini- että dieselkäyttöisten autojen pakokaasumittaukset – varaa aika!

Varaa aika pakokaasumittaukseen

Vikakoodien luku

Vianetsintä alkaa yleensä testerin kiinnittämisellä. Sillä luetaan sitä tietoa, mitä auto on itsestään kerännyt. Viat on helppo paikallistaa, jolloin huollon tai korjauksen tarve selviää.

Varaa aika!

Automerkit, joita huollamme ja korjaamme

Alfa Romeo

Audi

BMW

Cadillac

Chevrolet

Chrysler

Citroen

Dodge

Fiat

Ford

Honda

Hyundai

Jaguar

Jeep

KIA

Lada

Land Rover

Lexus

Mazda

Mercedes-Benz

Mini

Mitsubishi

Nissan

Opel

Peugeot

Pontiac

Porsche

Renault

Saab

Seat

Skoda

Subaru

Suzuki

Toyota

Volkswagen

Volvo

Varaa aika!

Huolehdimme ympäristöstä

Huoltamalla ja korjaamalla säästetään asiakkaalle tulevissa kuluissa sekä ympäristöasioissakin. Meillä pelaa myös kierrätys.

Ympäristö ja vastuullisuus

Tervetuloa palvelevaan autohuoltoon!

Huollamme ja korjaamme autot Alavuden toimipisteessämme.

Saat tarvittaessa huollon tai korjauksen ajaksi käyttöösi sijaisauton, kunhan sovimme siitä etukäteen. Korjaamollamme on myös tuliteriä polkupyöriä, joilla hurautat nopeasti vaikka lounaalle tai kahville huollon tai korjauksen ajaksi.

Varaa aika!

Varaa aika autohuoltoon tai korjaukseen!

Varaa aika!