Korikorjaus Jii&Jii Oy

Korikorjaus Jii&Jii Oy autokorjaamo, jonka toimipaikat ovat Alavudella ja Seinäjoella.

Vuonna 1996 perustettu kahden pojanklopin korjaamo kasvoi vuosien varrella täyden palvelun kolarikorjaamoksi. Nyt Jii&Jii Oy työllistää 8 henkilöä ja uudet, 1050m²:n tilat avattiin keväällä 2019 Alavuden Piirantielle.

Tutustu Jii&Jiin vaiheisiin!

1996

Jari Rintamäki ja Jani Takala olivat hankkineet korikorjaajan koulutuksen. Molemmat ehtivät olla koulun jälkeen vain lyhyen ajan toisen palveluksessa, ja sitten perustettiin yhteinen autokorjaamo. Ensimmäinen talvi toimittiin Jarin isän hallissa Sulkavankylässä.

1997

Autokorjaamo muutti vuokratiloihin Alavuden Asemanseudulle Kuninkujalle, jossa vierähtikin 10 vuotta.

Aluksi työt koostuivat ruostevauriokorjauksista ja maalauksista. Tähtäimessä oli kuitenkin alusta asti kehittää korjaamoa täyden palvelun vauriokorjaamoksi.

Ensimmäiset vauriokorjaukset vakuutusyhtiölle on kirjanpidon mukaan tehty 1998.

Otimme Cabas-vauriokustannuslaskentaohjelman käyttöön ensimmäisten joukossa, kun sen hankkiminen tuli pienille korjaamoille mahdolliseksi.

Jii & Jiin ensimmäinen käyntikortti, toimipaikkana Alavuden Sulkavankylä.

2008

Jii&Jii muutti Kallenkujalle, Nesteen kylmäaseman viereen. Hallissa on tilaa 360 neliötä.

Palveluvalikoimaan tuli myös ympärivuorokautinen hinauspalvelu.

Klikkaa artikkeli isommaksi!
Hinauspalvelun numero muistiin - vuonna 2008 Jii & Jii hankki uudet tilat Kallenkujalta.
Klikkaa artikkeli isommaksi!
2008 Jii & Jii hankki uudet tilat Kallenkujalta.

”Sunnuntaina ajoin hinurin Tuuriin eikä siinä juuri varttituntia enempää kulunut, mutta kuski oli jo aivan kylmissään ja kiipesi aivan ensimmäiseksi auton koppiin lämmittelemään, Jari kertoo.”

Ensimmäisenä alavutelaisena kolarikorjaamona vahinkotarkastukset tehdään itse – enää ei tarvitse odottaa vakuutustarkastajia.

”Siihen pyrimme, että hinasimmepa sitten kolariauton tänne Alavudelta tai Kuopiosta, niin kahden päivän sisällä hinauksesta lähtee vakuutusyhtiölle tieto missä kunnossa auto on ja meneekö se mahdollisesti esimerkiksi lunastukseen. Näin asia saadaan nopeasti ja jouhevasti eteen päin asiakkaan tietoon ilman että hänen tarvitsee itse ruveta soittelemaan ja huolehtimaan asiasta, joka monelle on kuitenkin ensikertainen kokemus, Jari sanoo.

Kallenkujalla sijaitsevan korjaamon avajaisia vietettiin 8.5.2008.

2010

”Alavudella Kuukauden yritykseksi valitulle Korikorjaus Jii & Jii Oy:lle talven liukkaat eivät ole juurikaan lisänneet töitä. Sen sijaan hinauksia on riittänyt melkoisesti aina, kun pakkasmittarin elohopeapatsas on laskenut kolmenkymmenen tuntumaan.”

”Takala ja Rintamäki myöntävät, että yrittämiseen on tarvittu hyviä valintoja ja joskus hieman onneakin. Työ pitää tehdä niin hyvin kuin mahdollista eikä sitä saa laittaa kiireellä pilalle. Tämä varmistaa asiakkaat jatkossakin. Takala tähdentää, että ihmiset ostavat auton yleensä tarpeeseen, jolloin erityisen tärkeää on pysyä siinä aikataulussa, minkä on luvannut. Jii & Jiin miehet sanovatkin periaatteekseen sen, että jos jostakin syystä aikatauluarvio pettää, niin he yleensä näkevät sen jo edellisenä päivänä ja saman tien soittavat asiakkaalle neuvotellakseen esimerkiksi vuorokauden lisäaikaa.”

Paikallislehti Viiskunnan artikkelissa haastateltiin kuukauden yrittäjiä:

Lue koko artikkeli!
Törmäys vie auton yhä useammin lunastukseen.
Lue koko artikkeli!
Palautetta autokorjaamolle 2012 paikallislehdessä.

2012

Palautetta Viiskunnan yleisönosastolta:

”Jos auto hajo, ni Alavude nurkil kelppa!”

2013

SOS Roadshow -ilmoitus

SOS Roadshow ilmoitus vuodelta 2013.
Jii & Jii osti Autohuolto 66:n vuonna 2014.
Klikkaa artikkeli isommaksi!

2014

Kolarikorjaamo Jii&Jiin palvelutarjonta laajeni huoltopuolelle. Kallenkujan varrella sijaitsevan Autohuolto 66:n yrittäjä siirtyi eläkkeelle, joten tilat autojen perushuoltojen tekemiseen ja pyöränsuuntauksiin löytyivät melkein vierestä. Yrittäjien lisäksi yritys työllisti 2 työntekijää ja kesätyöntekijän.

Klikkaa artikkeli isommaksi!

”Meillä on ollut päämääränä, että asiakas saisi mahdollisimman paljon palveluita samasta paikasta, yrittäjät kertovat.”

”Rintamäen mukaan lisätilan löytyminen vain kivenheiton päästä oli heille suuri onni. Kallenkujan alkupäässä olevassa hallissa ei olisi ollut mahdollisuutta laajentaa huoltopuolelle, sillä kyseessä on hyvin erilainen palvelu kolarikorjauksiin ja maalaukseen verrattuna. – Huollossa voi käydä 3 – 5 autoa päivässä, kun kolarikorjauksessa on viisi autoa viikossa, hän vertaa. Töiden rytmittäminen olisi ollut samassa tilassa hankalaa. Autohuolto 66:n hallissa sen sijaan saa huoltoon kaksi autoa kerrallaan.”

”Rintamäen mukaan autoissa on hyvin samantapaisia vikoja silloin, kun mittari on kolmekymmentä astetta plussalla tai miinuksella. Helteillä kovilla ovat akku, remmit ja renkaat. Myös pakkasella akkuviat ovat tavallisia, mutta polttoaine voi lakata liikkumasta tai auto vain yksinkertaisesti jäätyy.”

Ilmoitus Viiskunnassa:

Jii & Jii osti Autohuolto 66:n vuonna 2014.
Yhteistyö Autoklinikan kanssa alkaa 2016.
Klikkaa artikkeli isommaksi!

2016

Jii&Jii liittyi valtakunnalliseen Autoklinikka-ketjuun ja laajensi toimintaansa Seinäjoelle. Artikkeli on julkaistu 11.10.2016.

”Nyt Alavudella toimiva Korikorjaus Jii & Jii ryhtyy Autoklinikan yhteistyöyritykseksi. Yhtiö avaa liikkeen myös Seinäjoella marraskuussa.”

Klikkaa artikkeli isommaksi!

Viiskunta 10.11.2016:

”Jii & Jiin yrittäjät Jari Rintamäki ja Jani Takala hakevat yritykselleen kasvua. He toivovat saavansa sitä liittymällä valtakunnalliseen Autoklinikka Partner -verkostoon. Kumppanuuden myötä Jii & Jii laajentaa toimintaansa Seinäjoella.”

”Jari Rintamäki kertoo tyypillisen vahingon tapahtuvan tutussa paikassa tai parkkipaikalla. Tavallisimmin korjausta vaativa kolhu on tullut, kun kuljettaja on peruuttanut esimerkiksi tolppaan tai roskikseen tai auto on raapaissut autotallin kulmaa.”

”Vahingot ovat lisääntyneet. Viime vuonna vauriokorjauksia oli vajaa 500, tänä vuonna mennään sen yli, miehet arvioivat.”

”Takalan mukaan vahinkojen lisääntymisessä näkyy myös se, että autokanta on muuttunut. Uusi auto on hänen mukaansa paljon herkempi vioille. Esimerkiksi puskuriin tulleet naarmut halutaan nykyään korjauttaa, kun vanhojen autojen naarmuille ei tehty välttämättä mitään.”

Klikkaa artikkeli isommaksi!
Jii & Jii haluaa kasvaa Seinäjoella.
Klikkaa artikkeli isommaksi!
Hallitila kolminkertaistuu ja uusia työntekijöitä tarvitaan.
Klikkaa artikkeli isommaksi!

2018

Jii & Jii rakentaa uusia hallitiloja. Kallenkujan toimitilat riittivät muutamalle työntekijälle, mutta työmäärän ja työn luonteen muuttuessa lisätilalle alkoi olla tarvetta. Jotta työ etenisi sujuvasti jatkossakin, uusien tilojen rakentaminen alkoi olla välttämätöntä.

”Piirantien ja Aholahdentien päähän valmistuva halli käytännössä kolminkertaistaa yrityksen käytössä olevan tilan määrän, ja uusia työntekijöitäkin tarvitaan.
– Peltisepän työsuhteen juuri ilmoitin haettavaksi, ja kun uusiin tiloihin päästään, varmasti ainakin työnjohtajalle ja automaalarille tulee hommia, selvittää toimitusjohtaja Jari Rintamäki.”

”Takala summaa, että lattianeliöitä uudessa hallissa on 1050. Nyt yrityksen leivissä on kahdeksan henkilö, joista yksi työskentelee Seinäjoella.”

Klikkaa artikkeli isommaksi!

2019

Toukokuussa Korikorjaus Jii&Jii Oy avasi uudet tilat Alavuden Piirantielle.

Toiminnan painopiste on edelleen pelti- ja kolarikorjaamossa sekä maalaamossa, joihin mahtuu helposti 15 autoa yhtä aikaa. Huoltokorjaamoon mahtuu 3 autoa.

Tervetuloa täyden palvelun kolarikorjaamoon!

Ota yhteyttä!