Vastuullisuus ja ympäristö

Haluamme osaltamme vaikuttaa siihen, millaisen maailman jätämme tuleville sukupolville. Ei pelkästään puheissa, vaan käytännössä.

Tutustu toimintaamme

Jätteiden lajittelu

Autokorjaamossa saattaa syntyä paljon jätettä:

  • korjaamme rikkinäisiä autoja, joten rikkinäisiä metalli- ja muoviosia sekä öljyjä ja nesteitä kertyy jatkuvasti
  • maalien, öljyjen, nesteiden ja muiden aineiden purkkeja ja pakkauksia kasaantuu myös
  • puhdistukseen tarvittavia papereita, liinoja ja aineita tarvitaan usein
  • varaosat ja  työkalut tulevat usein moneen kertaan pakattuina, jotta tulisivat ehjinä perille, ja esimerkiksi pahvia tulee paljon.

Uusien toimitilojemme suunnittelussa olemme huomioineet ympäristön ja sen, miten kierrätys ja jätteiden käsittely hoidetaan mahdollisimman tehokkaasti: niin, että hävitettävää jätettä syntyisi mahdollisimman vähän, ja kaikki mikä voidaan kierrättää tai korjata, menisi uusiokäyttöön.

Kierrätys

Puhdistamiseen, pyyhkimiseen ja imeyttämiseen käytettävät pyyhkeet ja matot on tehty kierrätysmateriaalista. Ne lähetetään pestäväksi ja kierrätetään edelleen, ja sama materiaali saattaakin toimia monessa eri käyttötarkoituksessa, ennen kuin se on lopulta hävitettävä.

Pakkauksista tuleva pahvi ja ruskea voimapaperi kierrätetään. Laitamme kaiken omaan keräyslaatikkoomme, josta pakkausmateriaalit päätyvät lopulta uusiokäyttöön.

Metalli menee myös kierrätykseen.

Muovit

Pakkauksissa ja lasien ympärillä tulee paljon kirkasta muovia, joka menee kierrätykseen.

Ne muovit, joita ei voida kierrättää (kuten maalatut puskurit, jotka eivät maalin takia ole kierrätyskelpoisia), toimitamme asianmukaiseen käsittelyyn. Teemme jatkuvaa yhteistyötä Lakeuden Ympäristöhuollon kanssa, jotta muovi saataisiin tehokkaasti kierrätykseen: että kierrätyskelvotonta, hävitettävää muovijätettä kertyisi mahdollisimman vähän.

Öljyt, nesteet ja muut ongelmajätteet

Jäteöljyt ja jätejäähdytinnesteet menevät aina jatkokäsittelyyn – niitä ei kaadeta pääsiäisvalkeaan!

Pyyhintään käytettävät sekä öljyn ja muiden aineiden imeytykseen käytettävät materiaalit on tehty kierrätysmateriaalista.

Öljyjen ja muiden ongelmajätteiden käsittely ja hävittäminen on laissa säädeltyä. Toimitamme tällaiset jätteet määräysten mukaiseen käsittelyyn ja hävitykseen.

Automaalaamossa on oltava puhdasta, jotta lopputulos on kestävä ja laadukas. Siksi siellä käytetään uusia, ympäristöystävällisiä materiaaleja, jotka voidaan käytön jälkeen kierrättää esim. autokorjaamoon. Maalisia tai öljyisiä paperitolloja ei löydy roskiksista!

Käytämme maaleja, joiden värimassat ovat liuotinvapaita ja siten moninkertaisesti ympäristöystävällisempiä kuin sellaiset maalit, jossa saattaa olla jopa puolet liuotinta. Liuottimena käytämme deionisoitua vettä.

Maalia tehdään täsmälleen oikea määrä, jotta ylimääräistä, hävitettävää maalijätettä ei kerry.

Myös työntekijöiden työskentelyolosuhteet ja terveys on huomioitu: maalaamossakaan ei tarvitse haistella maalien ja muiden aineiden käryä.

Toimisto ja sosiaalitilat

Käsipyyhkeet ovat kierrätettäviä ja uusiokäytettäviä.

Henkilökunnan sosiaalitilat ovat käytännössä paperittomia. Vessapaperia toki käytämme, mutta sekin on kierrätettyä.

Sama materiaali saattaa siis kulkea monessa käytössä: maalaamosta korjaamoon, korjaamon sisällä puhtaammasta likaisempaan käyttöön, käsittelyn jälkeen vaikkapa käsipyyhkeeksi – ja yhä edelleen uusiokäyttöön.

Näin jätteiden määrä vähenee huomattavasti, ja hävitettäväksi päätyvää jätettä syntyy enää murto-osa entisestä.

Meillä on myös pari polkupyörää, joilla voit ympäristöystävällisesti hurauttaa huollon ajaksi vaikkapa kotiseuturetkelle.

Kierrätys on tärkeää.
Haluatko kysyä meiltä jotakin vastuullisuuteen tai ympäristöön liittyen?

Tervetuloa vastuulliseen ja palvelevaan korjaamoon!

Varaa aika!